KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti+safari), Ylläs

KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti+safari), Ylläs

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan
Ylläs
Price from 133.35 EUR

Description

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan
Yksi parhaimmista kulkuvälineistä talvisessa Lapin luonnossa on moottorikelkka. Taloudelliset ja vähäpäästöiset nelitahtikelkat tarjoavat ja mahdollistavat upean tavan päästä luontoon. Lappilaisille moottorikelkat voivat olla jopa välttämättömiä toimeentulon kannalta. Ollessasi Lapissa, miksi et käyttäisi mahdollisuutta hyväksesi ja osallistu matalankynnyksen Koe Kelkkailun lumo- moottorikelkkaohjelmaan. Tunturi-Lapin arktisessa ympäristössä ajaminen on upea kokemus!
Aamupäivä
Ohjelman esittely ja Kelkkailun teoriaa LH Saagan/Äkäksen/SafariClubin kokoustilassa 11:00-12:30
* päivien /koko ohjelman esittely
* kylmä- ja turvallisuusluento (kerrospukeutuminen, talviolosuhteet)
* kelkkaoppitunti ja kelkkailun turvallisuus videon muodossa
* turvallisuustekniikka moottorikelkkailussa (Mapitare)
* kysymyksiä / keskustelua asiasta ja asian vierestä

Iltapäivä 
Ensikosketus moottorikelkkailuun 13:00-16:00
Tauon jälkeen oppaan tapaaminen vastaanotossa ja siirtyminen Safari Clubille, missä pukeutuminen safarivarusteisiin. Vaihdettuaan tarvittavat asusteet ylle, oppaan johdolla siirtyminen moottorikelkkaparkkiin, missä saadaan perusteellinen ohjeistus moottorikelkalla ajamisesta.
Opastettu moottorikelkkasafari soveltuu erinomaiseksi tavaksi aloittaa kelkkailuharrastus. Kokeneiden kelkkaoppaiden avulla pääset heti käsiksi kelkkailun saloihin turvallisesti ja ilman pitkällistä kantapään kautta opittua tietoa. Suositellaan kaikille kelkkailua aloittaville, sillä tämän kelkkasafarin jälkeen pystyt nauttimaan kelkkailusta paljon enemmän ja tulevat safarit ja kelkkailu muuttuvat paljon nautinnollisemmaksi.
Ennen moottoreiden käynnistämistä laitamme Mapitare-paikannusohjelman päälle ja teemme viimeiset reittikatselmukset. Alkumatka sujuu rauhallista vauhtia, tuntumaa hakien tasaisella reitillä. Tuntuman löydyttyä jätämme kyläkeskuksen taaksemme ja lähdemme nousemaan kohti Ylläksen huippua. Pidämme taukoja sopivissa reitin kohdissa ja syvennämme teknistä osaamista kelkkaan ja kelkkailuun liittyen.
Maisemien ihailulta ei voi välttyä ja hyvin pian löydämmekin itsemme yli 700m merenpinnan yläpuolelta Yllästunturin laelta. Täältä Ylläksen lähitienoo näyttäytyy koko kauneudessaan!
Puolimatkan krouvissa nautimme kuumaa marjamehua ja opettelemme taklaamaan yleisimmät ja helpoimmat ongelmat, joihin kelkkailija voi reitillä kohdata; syvään lumeen kiinnijääminen ja variaattorin hihnan vaihto.
Kokemuksen karttuessa retken jälkimmäisellä osuudella otamme tuntumaa rinteessä ja viltossa ajoon ja kiinni jäämisen koittaessa harjoittelemme tietysti opittuja taitoja käytännössä.
Päivän ollessa jo pitkällä ja auringon laskiessa länteen suuntaamme takaisin kohti kyläkeskusta ja Safari Clubia.
Safari Clubilla on aika heittää ’ylävitoset’ kypärien palautuksen ja omien varusteiden noudon yhteydessä ja samalla kerrata retkellä koettua ja opittua.
Siirtyminen takaisin hotellille ja saunan lämpöön hoitamaan kipeytyneitä lihaksia. 

What's included

 Ulkovarusteet, opastus, kelkkasafari 1 henkilö / moottorikelkka, polttoaine, liikennevakuutus (max. omavastuu 980 €), lämmin juoma

Map