KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti+safari), Rovaniemi

KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti+safari), Rovaniemi

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan
Rovaniemi
Price from 133.35 EUR

Description

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan
Yksi parhaimmista kulkuvälineistä talvisessa Lapin luonnossa on moottorikelkka. Taloudelliset ja vähäpäästöiset nelitahtikelkat tarjoavat ja mahdollistavat upean tavan päästä luontoon. Lappilaisille moottorikelkat voivat olla jopa välttämättömiä toimeentulon kannalta. Ollessasi Lapissa, miksi et käyttäisi mahdollisuutta hyväksesi ja osallistu matalankynnyksen Koe Kelkkailun lumo- moottorikelkkaohjelmaan. Napapiirin läheisyydessä arktisessa ympäristössä ajaminen on upea kokemus!

aamupäivä
Ohjelman esittely ja Kelkkailun teoriaa LH Sky Hotellin/Safari Clubin kokoustilassa 11:00-12:30
* päivien /koko ohjelman esittely
* kylmä- ja turvallisuusluento (kerrospukeutuminen, talviolosuhteet)
* kelkkaoppitunti ja kelkkailun turvallisuus videon muodossa
* turvallisuustekniikka moottorikelkkailussa (Mapitare)
* kysymyksiä / keskustelua asiasta ja asian vierestä

iltapäivä 
Ensikosketus moottorikelkkailuun 13:00-16:00
Tauon jälkeen oppaan tapaaminen vastaanotossa ja kuljetus Safari Clubille, missä pukeutuminen safarivarusteisiin. Vaihdettuaan tarvittavat asusteet ylle, oppaan johdolla siirtyminen moottorikelkkaparkkiin, missä saadaan perusteellinen ohjeistus moottorikelkalla ajamisesta.
Opastettu moottorikelkkasafari soveltuu erinomaiseksi tavaksi aloittaa kelkkailuharrastus. Kokeneiden kelkkaoppaiden avulla pääset heti käsiksi kelkkailun saloihin turvallisesti ja ilman pitkällistä kantapään kautta opittua tietoa. Suositellaan kaikille kelkkailua aloittaville, sillä tämän kelkkasafarin jälkeen pystyt nauttimaan kelkkailusta paljon enemmän ja tulevat safarit ja kelkkailu muuttuvat paljon nautinnollisemmaksi.
Ennen moottoreiden käynnistämistä laitamme Mapitare-paikannusohjelman päälle ja teemme viimeiset reittikatselmukset. Alkumatka sujuu rauhallista vauhtia, tuntumaa hakien tasaisella Ounas- ja Kemijoen jäällä. Tuntuman löydyttyä jätämme jokilaakson taaksemme ja nousemme ympäröivien vaarojen rinteiltä metsän siimeksestä löytyville kelkkareiteille. Pidämme taukoja sopivissa reitin kohdissa ja syvennämme teknistä osaamista kelkkaan ja kelkkailuun liittyen.
Maisemien ihailulta ei voi välttyä ja hyvin pian löydämmekin itsemme Rovaniemen kuvauksellisimmalta paikalta Santavaaran ja Etu-Lapinvaaran maisemista. Täältä Rovaniemi näyttäytyy koko kauneudessaan! Puolimatkan krouvissa nautimme kuumaa marjamehua ja opettelemme taklaamaan yleisimmät ja helpoimmat ongelmat, joihin kelkkailija voi reitillä kohdata; syvään lumeen kiinnijääminen ja variaattorin hihnan vaihto.
Kokemuksen karttuessa retken jälkimmäisellä osuudella otamme mahdollisuuksien mukaan tuntumaa syvässä lumessa, rinteessä ja viltossa ajoon ja kiinni jäämisen koittaessa harjoittelemme tietysti opittuja taitoja käytännössä. Päivän ollessa jo pitkällä ja auringon laskiessa jokilaaksoon suuntaamme takaisin kohti Rovaniemen monumentin, Jätkänkynttilä-sillan valoja ja Rovaniemeä.
Safari Clubilla on aika heittää ’ylävitoset’ kypärien palautuksen ja omien varusteiden noudon yhteydessä ja samalla kerrata retkellä koettua ja opittua. Kyyti takaisin Ounasvaaran laelle ja saunan lämpöön hoitamaan kipeytyneitä lihaksia.

What's included

 Ulkovarusteet, opastus, kelkkasafari 1 henkilö / moottorikelkka, polttoaine, liikennevakuutus (max. omavastuu 980 €), lämmin juoma

Map