KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti ja moottorikelkkasafari 13:00-16:00), Luosto

KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti ja moottorikelkkasafari 13:00-16:00), Luosto

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan
Luosto
Price from 141.5 EUR

Description

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan
Yksi parhaimmista kulkuvälineistä talvisessa Lapin luonnossa on moottorikelkka. Taloudelliset ja vähäpäästöiset nelitahtikelkat tarjoavat ja mahdollistavat upean tavan päästä luontoon. Lappilaisille moottorikelkat voivat olla jopa välttämättömiä toimeentulon kannalta. Ollessasi Lapissa, miksi et käyttäisi mahdollisuutta hyväksesi ja osallistu matalankynnyksen Koe Kelkkailun lumo- moottorikelkkaohjelmaan. Metsä-Lapin arktisessa ympäristössä ajaminen on upea kokemus!
Aamupäivä
Ohjelman esittely ja Kelkkailun teoriaa LH Luostotunturin/Safari Clubin kokoustilassa 11:00-12:30
* päivien /koko ohjelman esittely
* kylmä- ja turvallisuusluento (kerrospukeutuminen, talviolosuhteet)
* kelkkaoppitunti ja kelkkailun turvallisuus videon muodossa
* turvallisuustekniikka moottorikelkkailussa (Mapitare)
* kysymyksiä / keskustelua asiasta ja asian vierestä

Iltapäivä 
Ensikosketus moottorikelkkailuun 13:00-16:00
Tauon jälkeen oppaan tapaaminen vastaanotossa ja siirtyminen Safari Clubille, missä pukeutuminen safarivarusteisiin. Vaihdettuaan tarvittavat asusteet ylle, oppaan johdolla siirtyminen moottorikelkkaparkkiin, missä saadaan perusteellinen ohjeistus moottorikelkalla ajamisesta.
Opastettu moottorikelkkasafari soveltuu erinomaiseksi tavaksi aloittaa kelkkailuharrastus. Kokeneiden kelkkaoppaiden avulla pääset heti käsiksi kelkkailun saloihin turvallisesti ja ilman pitkällistä kantapään kautta opittua tietoa. Suositellaan kaikille kelkkailua aloittaville, sillä tämän kelkkasafarin jälkeen pystyt nauttimaan kelkkailusta paljon enemmän ja tulevat safarit ja kelkkailu muuttuvat paljon nautinnollisemmaksi.

Ennen moottoreiden käynnistämistä laitamme Mapitare-paikannusohjelman päälle ja teemme viimeiset reittikatselmukset. Alkumatka sujuu rauhallista vauhtia, tuntumaa hakien suunnatessamme kelokylästä pois. Tuntuman löydyttyä otamme suunnan kohti Keski-Luostoa ja sen kuvauksellisia tykkylumimaisemia. Pidämme taukoja sopivissa reitin kohdissa ja syvennämme teknistä osaamista kelkkaan ja kelkkailuun liittyen.
Maisemien ihailulta ei voi välttyä ja hyvin pian saavutammekin yhden Luoston alueen parhaista maisemapaikoista: Täältä Luosto ja metsä-Lappi näyttäytyy koko kauneudessaan!
Puolimatkan krouvissa nautimme kuumaa marjamehua ja opettelemme taklaamaan yleisimmät ja helpoimmat ongelmat, joihin kelkkailija voi reitillä kohdata; syvään lumeen kiinnijääminen ja variaattorin hihnan vaihto. Kokemuksen karttuessa retken jälkimmäisellä osuudella otamme mahdollisuuksien mukaan tuntumaa syvässä lumessa, rinteessä ja viltossa ajoon ja kiinni jäämisen koittaessa harjoittelemme tietysti opittuja taitoja käytännössä.
Päivän ollessa jo pitkällä ja auringon laskiessa tunturin taakse suuntaamme takaisin kohti Luostoa. Safari Clubilla on aika heittää ’ylävitoset’ kypärien palautuksen ja omien varusteiden noudon yhteydessä ja samalla kerrata retkellä koettua ja opittua.
Lyhyt kävely takaisin hotellille ja saunan lämpöön hoitamaan kipeytyneitä lihaksia.

What's included

 Ulkovarusteet, opastus, kelkkasafari 1 henkilö / moottorikelkka, polttoaine, liikennevakuutus (max. omavastuu 980 €), lämmin juoma

Map